Incoloy / Magnesiumoxide

De Incoloy® of magnesiumoxide stralers behoren tot de groep van de lange en middengolvige donkerstralers.

De opbouw van deze stralers is bijna identiek aan deze van de keramische stralers maar de huls of buis die de weerstand omringt is respectievelijk uit roestvrij staal, aluminium of Incoloy® . De diameter van de buis is ongeveer 7 mm en de wanddikte 0,3 mm. Binnenin en rondom de spiraalweerstand zit enkel magnesiumoxide die onder druk wordt samengeperst. Op de buitenkant van de metalen buis wordt een dunne laag keramische coating gezet om infraroodfrequenties te bekomen.

Incoloy® is een populaire versie van de roestvrijstalen straler. Het Amerikaanse bedrijf Special Metals Corporation is de fabrikant van deze nickel-chroom-aluminium legering en is de eigenaar van de gedeponeerde merknaam Incoloy® . Als dusdanig heeft Incoloy® niks met infraroodstralers te maken maar wordt het als stabiele legering voornamelijk gebruikt voor het fabriceren van electrische weerstanden in de chemische nijverheid. In vele huishoudtoestellen vindt men Incoloy® weerstanden terug, geplooid in allerlei vormen en op verschillende lengtes, voor het opwarmen van water in de afwasmachine en het koffiezetapparaat of het bakken van vlees op een elektrische barbecue. Om heilzame infraroodfrequenties te genereren wordt een gewone Incoloy® weerstand voorzien van een keramische coating en op een specifieke lengte gebracht. Incoloy® stralers zijn er in U en M-vorm en worden ingebouwd in reflectoren. In vergelijking met keramische stralers geven Incoloy® stralers iets minder midden- en kortgolvige infraroodstraling af.

Soort straling:
IR-C 95% lange golf
IR-B 5% midden golf

           

   

 

 

 

 

 

 

keramische straler

Full spectrum stralers

De bekendste full-spectrum stralers zijn de philips vitae lampen. In tegenstelling tot de bovenvermelde donkerstralers geven deze zichtbaar rood of oranje-geel licht. In plaats van een keramische of metalen huls is de weerstand omringd door een glazen buis, net zoals bij een halogeenlamp. Er worden geen thermische isolatoren zoals zand of magnesiumoxide gebruikt rond de weerstand.

Onze full-spectrum lampen geven maximum 27% kortegolfstraling af.  Hierdoor kan men het lichaam veel sneller opwarmen en ligt de efficiëntie een stuk hoger, althans in tijd. Een infraroodcabine die uitgerust is met dit type stralers dient niet vooraf opgewarmd te worden en in een tijdsbestek van 15 minuten haalt men dezelfde intense zweetreactie als in een donkerstraler cabine op een half uur.

Kortegolfstralers zouden een diepere inwerking hebben in de menselijke huid, zelfs tot 6 mm diep. Via watergekoelde lampen en in laboratoriumomstandigheden slaagt men erin om temperaturen te ontwikkelen boven de 1650 graden en 80% IR-A te ontwikkelen. Op dode organische materie werden hierbij effectief penetraties gemeten van meer dan 6 mm. Dit zorgt ervoor dat de straling dieper doordringt en ook de spieren en gewrichten beïnvloed. Om deze reden gebruikt men deze stralers vaak voor therapeutische doeleinden. Veel gebruikers ervaren verlichting van pijn in onder andere spieren en gewrichten.

Soort straling: 

IR-A 27% korte golf
IR-B 58% midden golf
IR-C 15% lange golf

 

 

 

 

 

 

 

 

      full-spectrum straler